Габрово с първа площадка за свободно разхождане на домашни кучета

Открита е първата площадка за свободно разхождане на домашни кучета в Габрово, съобщават от местната общинска администрация. Теренът е с обща площ от 730 кв. м. и има две отделни зони – за дребни породи и за едри породи. Разположен е успоредно на р. Янтра, на ул. „Кожарска“, на изхода в посока Велико Търново.

Дървените съоръжения са произведени в дърводелската работилница на ОП „Благоустрояване“ с материал от премахнати дървета от територията на Габрово. Има и места за отдих и почивка на стопаните/ придружителите на кучета, както и кошчета за отпадъци.

Съоръженията включват везна за преминаване, естакада за кучета, тунел, кучешки слалом, стъпала за катерене с различна височина и диаметър.

От Община Габрово припомнят правилата за ползване на площадката:

  • При влизане и излизане, кучетата трябва да бъдат с каишка;
  • Собствениците / придружителите на кучета са длъжни да почистват незабавно след тях (за целта във всяка от зоните са монтирани по две кошчета за кучешки отпадъци);
  • Домашните любимци не трябва да бъдат оставяни без надзор;
  • Агресивни животни не се допускат.

Телефон за сигнали: 0 700 144 10.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.