Откриха паметник на Пенчо Славейков в Милано, скулптор е Адриан Новаков

Паметник на поета Пенчо Славейков, изработен от габровския скулптор Адриан Новаков, беше открит в италианския град Милано вчера.

На събитието присъстваха българският посланик в Рим Тодор Стоянов, българският генерален консул в Милано Таня Димитрова, представители на общините на Милано и на София, бивши италиански министри и представители на културата, съобщава БНР. Събитието беше уважено и от самия автор Адриан Новаков и досегашният кмет на Трявна Дончо Захариев.

Паметникът на родения в Трявна поет Пенчо Славейков се намира в градинка в самия център на Милано, през която ежедневно минават много хора. Тя е само на няколко метра от Главната градска библиотека „Сормани“.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.