Сдружение „Пазители на българщината“ се събра за среща в Габрово

Събрание на „Пазители на българщината“ в Актовата зала на Национална Априловска гимназия © Радослав Първанов

Сдружение „Пазители на българщината“ проведе първото си общо събрание в Актовата зала на Национална Априловска гимназия в Габрово.

Членовете на сдружението, облечени във войводско или четническо облекло и български народни носии, се събраха пред паметника на Васил Априлов на 15 юни, за да изразят уважението си към паметта и делото на просветителя и да поднесат венец и цветя.

На втория си ден в Габрово членовете на сдружението посетиха габровските забележителности Етнографски музей на открито „Етър“ и Соколски манастир.

През тази година патриотичното сдружение отбелязва петата годишнина от своето учредяване. Ежегодно всеки войвода поема за изпълнение своя лична патриотична кауза, която отчита в началото на следващата година.

На настоящата „Войводска среща“ положиха тържествено клетва новоприети войводи, както и бяха обсъдени личните каузи, които войводите обещават да осъществят през 2019 година.

 

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info