Внимание! Пазете се от падащи ледени висулки

Ледени висулки. Снимката е илюстративна. Pixabay

Слънчевото време и повишаването на температурите предразполагат към образуването на ледени висулки, предупреждават от Община Габрово. Бъдете внимателни при преминаване по тротоарите и покрай сгради, а също така и отговорни към останалите пешеходци – при възможност отстранете опасните висулки от имотите си.

Днес времето в Габрово е слънчево и ясно. Температурата сутринта беше -7°C. Въпреки обявения жълт код за ниски температури в първите два дни от декември, според прогнозата на Метеорологична станция Габрово днес следобед градусите ще се повишат до 2°C, а на 2 декември – дори до 6°C.

Пътна обстановка

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, температурата е -9°C. Пътната настилка е почистена и опесъчена. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана е почистен, снежната покривка там е 10 см., температурата е -8°C. Времето е ясно, слънчево и спокойно.

Обществени услуги

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност. От ТЕЦ Габрово уведомяват, че топлоподаването е нормално.