От 2021 г. – без винетка за квартал Войново в Габрово

От 2021 г. няма да е необходимо закупуването на винетка, за да се придвижите от квартал Войново до която и да е друга част на град Габрово. Срещу освобождаването от заплащане на винетна такса обаче Община Габрово поема задължението на поддържане на участъка, който към момента е републикански път, съобщават от местната администрация.

Общински съвет Габрово гласува 10 548 лв. с ДДС годишно за поддържане на пътния участък от път II-44 – от разклона на кв. Войново до началото на гр. Габрово.

Предстои обнародване в Държавен вестник на списък с всички пътища в страната, които ще бъдат освободени от винетни такси. След това ще бъде подписано и споразумение между Община Габрово и Агенция „Пътна инфраструктура“, с което решението ще влезе в сила.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.