Паметник на свободата на Шипка © Национален парк-музей Шипка-Бузлуджа

Отменя се официалният ритуал на Шипка за 3 март заради коронавируса

Статията е обновена в 16:50 ч. на 2 март 2020 г.

Планираният за Националния празник 3 март официален ритуал при Паметника на свободата на Шипка се отменя. Това съобщиха от Пресцентъра на Областна администрация Стара Загора.

Решението идва, след като Националният оперативен щаб във връзка със заболяването COVID-19 (коронавируса) препоръча по-рано днес отмяна на тържествата. Причината е, че струпването на големи групи хора на едно място е предпоставки за епидемиологични рискове. Габрово Daily отрази новината от щаба тук.

Достъпът на гражданите до Шипка и програмата в Габрово не се отменят

Достъпът на граждани, желаещи да се поклонят пред Паметника на Свободата, остава свободен.

Въведените временни промени на движението през Шипченския проход остават в сила – четете подробности в Габрово Daily тук: Ограничава се движението през прохода Шипка за 3 март

Планираната празнична програма в град Габрово за 3 март ще се състои, уточниха от Община Габрово. Няма промяна в организацията на обществения транспорт за граждани от Габрово до Шипка и обратно. Подробности четете в статията на Габрово Daily тук.

Румен Радев ще се качи на Шипка въпреки отмяната на ритуала

Президентът Румен Радев ще се качи на Шипка и ще поднесе цветя пред Паметника на свободата за Националния празник 3 март въпреки отмяната на официалния ритуал. Това съобщиха от Пресцентъра на Президентството. Четете подробности в статията на Габрово Daily тук.

Не пропускайте: Жълт код за силен вятър на 3 март в областите Габрово, Велико Търново и Ловеч

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.