Учениците от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ Мартин Копчев и Добрин Башев са „Отличниците на България“

"Отличниците на България" © 24 часа

„Отличниците на България“ © 24 часа

Учениците от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ Мартин Копчев и Добрин Башев са сред 54-те ученици, наградени на първата церемония „Отличниците на България“, организирана от вестник „24 часа“. Церемонията се състоя в аулата на Софийския университет. Сред „Отличниците на България“ попадат ученици, постигнали значими научни постижения или спечелили медали в международни състезания.

Мартин Копчев сред "Отличниците на България" © 24 часа

Мартин Копчев сред „Отличниците на България“ © 24 часа

Припомняме ви, че ученикът от Габрово Мартин Копчев донесе единствения златен медал за България от първата Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI, която се проведе в София от 7 до 13 септември. Сребърен медал завоюва Добрин Башев.

Добрин Башев сред "Отличниците на България" © 24 часа

Добрин Башев сред „Отличниците на България“ © 24 часа

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Мартин Копчев донесе единствен златен медал за България от Европейската младежка олимпиада по информатика eJOI

През октомври Мартин Копчев завоюва бронзов медал от авторитетния международен турнир по информатика Romanian Master of Informatics 2017 в Букурещ.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Отлично представяне и бронзов медал за Мартин Копчев на Romanian Master of Informatics 2017

“Вие сте първият випуск на клуба на отличниците. Идеята е в него да обменяте идеи, да намирате връзки и един ден да се върнете да работите за България. Надявам се след години да напишем отново вашите истории, защото съм убедена, че вие ще постигнете мечтите си и ще станете блестящи учени”. Това заяви издателят на „24 часа“ Венелина Гочева на отличниците.

„Ние не сме специални, просто правим това, което обичаме, следователно постигаме високи резултати. Искам да кажа на всички мои връстници и на тези, които са по-малки от мен, че когато следват мечтите си, те ще бъдат най-добрите в това.” Така се обърна към “Отличниците на България” Кръстьо Драгинов, медалист по химия, един от много малкото отличници, които са избрали да завършат висшето си образование в България, следва медицина и мечтае да стане кардиохирург.