Отиде си Вера Христова – почетен гражданин на Трявна

Напусна ни почетният гражданин на Трявна Вера Христова. За нея кметът на Трявна Силвия Кръстева написа в официалната си Фейсбук страница следното послание:

Един човек с голямо сърце и чиста душа, с изключителен принос към културния и просветния живот в община Трявна.

Вера Христова е автор на множество книги с поезия, проза и публицистика. Тя беше поетеса, писател, журналист, публицист, краевед, автор на ценни проучвания за миналото на Трявна и тревненци. Убедена съм, че нейният ярък талант и смело перо ще оставят незаличима диря напред в нашето бъдеще.

Тя ще продължи да живее чрез своите творби, чрез богатото творческо и научно наследство, което завеща на всички нас.

Сърцето на Вера бе изпълнено с обич към Трявна и тревненци. Тя беше един мъдър, достоен, достолепен човек, от който може да се научи много. Трявна изгуби едно от своите ценни съкровища.

Благодарна съм, че я познавах!

Изказвам най-искрени съболезнования на близките! Светла ѝ памет! Поклон!

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.