До 30 дни очакваме решението на Окръжен съд Габрово по делото срещу „Топлофикация“

Протест срещу "Топлофикация Габрово", 17 февруари 2017 г. © Община Габрово

Протест срещу „Топлофикация Габрово“, 17 февруари 2017 г. © Община Габрово

Окръжен съд – Габрово обяви за решаване спора по търговско дело № 14 от 2017 г. – колективен иск срещу „Топлофикация Габрово“ ЕАД. Това се случи на заседанието, което се проведе на 10 юли 2018 г. Съдът приключи съдебното дирене и ще се произнесе с решение по спора до 30 дни, съобщиха от институцията.

Съдът определи на страните срок за представяне на писмени защити, след което ще се произнесе с решение по спора. За Община Габрово срокът е до 17 юли, а за ответната страна – до 20 юли.

Припомняме, че търговско дело № 14 от 2017 г. беше образувано по колективен иск на Община Габрово, СУ „Райчо Каролев”, ДГ „Слънце” и „Дом на хумора и сатирата” – Габрово срещу „Топлофикация Габрово” ЕАД. Предявени бяха колективни искове за установяване по отношение на всички абонати на ответното дружество, че през периода от 1 ноември 2016 г. до момента на сезиране на съда габровското топлофикационно дружество системно не доставя или доставя некачествена услуга на своите абонати. В хода на производството по колективния иск съдът прие за участие в процеса още 88 лица от Габрово – абонати на топлофикационното дружество.

Стотици габровци излязоха на протест срещу местната „Топлофикация“ на 17 февруари 2017 г., а в същия ден Община Габрово заведе съдебен иск в Окръжен съд Габрово срещу „Топлофикация – Габрово“ ЕАД за системно неизпълнение на законово вменени и договорни задължения към неговите абонати.

ВИЖТЕ ОЩЕ

ДЕЛОТО СРЕЩУ „ТОПЛОФИКАЦИЯ“ – ТЕМАТА В РАЗВИТИЕ