Карнавал Габрово, 19 май 2018 © Община Габрово

Ограничават движението на МПС за Карнавала в Габрово на 18 май

Карнавал Габрово, 19 май 2018 © Община Габрово
Карнавал Габрово, 19 май 2018 © Община Габрово

Ограничения на движението на МПС се въвеждат за 18 май във връзка с провеждането на Карнавал Габрово 2019, съобщават от Община Габрово.

Булевард „Априлов“ ( от Централна поща до пресечката с ул. „Р. Каролев“), площад „Възраждане и ул. „Скобелевска“  ще бъдат затворени за движение от 12:00 ч. на 18 май (събота) до приключване на карнавалното шествие.

Таксиметровата пиаца ще работи до 13:00 часа.

Забранява се паркирането на МПС по ул. „Скобелевска“ и по бул. „Априлов“ в участъка от площад „Игото“ до Централна поща, като оставените там автомобили трябва да бъдат преместени до 7.00 часа на 18  май.

Отворени за движение остават ул. „Райчо Каролев“ и ул. „Успех“, като ул. „Райчо Каролев“ ще бъде затворена в 16:00 часа.

Между 12:00 часа и 17:00 часа автобусите на обществения транспорт в централна градска част ще преминават по ул. „Ю. Венелин“. От 16:00 ч до 20:00 часа автобусите ще се движат в направлението юг-север до Централна поща и в посока север-юг до Автогара Габрово, като след 20.00 ч. отново ще преминават само по ул. „Ю. Венелин“.

След 17:00 ч. движението на останалите МПС, от южната към северната част на Габрово, ще се осъществява по ул. „Николаевска“, ул. „Цанко Дюстабанов“, площад „1 май 1876“, ул. „Шипка“ и ул. „Орловска“, а от северната към южната – по бул. „Стефан Караджа“, ул. „Емануил Манолов“, ул. „Македония“ (зад Централна поща) и бул. „Априлов“.

В 17:00 ч. се затваря за движение ул. „Д-р Н. Василиади“ (от автогарата до блок „Дунав“). На ул. „Христо Ботев“, в района на кръстовището с ул. „Осми март“ и ул. „Орловска“, полицейски служители ще регулират трафика, като ще насочват автомобилите, пътуващи в посока кв. „Трендафил“ и „Русевци“, по ул. „Ивайло“ и „Брянска“ за Търговска база, а тези – с посока на движение към Шиваров мост – по ул. “Орловска“, „Ц. Дюстабанов“, „Априловска“ и „Ю. Венелин“.

От 8:00 часа на 18 май 2019 г. до приключване на празника, ще бъдат затворени паркингите зад Община Габрово и до Съдебната палата.

Може да прочетете всичко, което трябва да знаете за Карнавал Габрово 2019, в статиите на Габрово Daily:

Карнавалът в Габрово се разделя на две шествия, мини карнавал и още… (ПРОГРАМА)

Цялата карнавална програма по дни и часове може да видите в статията на Габрово Daily ТУК.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.