Създава се „Общински социален фонд COVID-19“ в Габрово

В Габрово се създава „Общински социален фонд COVID-19“. Това реши Общинският съвет по предложение на кмета Таня Христова, съобщават от местната администрация.

Фондът ще разполага с 30 000 лв., а средствата ще бъдат използвани за еднократна подкрепа под формата на ваучери за закупуване на хранителни продукти. Средствата ще са предназначени за нуждаещи се лица и семейства, изпаднали в затруднение в резултат на икономическите ефекти и последствия от въздействието на пандемията от COVID-19.

По данни на дирекция „Бюро по труда“ – Габрово, от обявяването на извънредното положение до 24 април 2020 г. за община Габрово са регистрирани като безработни 1 111 лица. 1 003 от тях при регистрацията са заявили, че са освободени поради кризата, свързана с COVID-19. За същия период на работа са постъпили 122 безработни лица.

В комисията, която ще взема решения за одобряване или отказ от подпомагане, ще бъдат включени директорите на Регионална дирекция „Социално подпомагане“, на Дирекция „Социално подпомагане“, на Дирекция „Бюро по труда“ – Габрово и началника на Регионалното управление на образованието в Габрово.

В срок до 7 май тази година кметът на Габрово трябва да разработи и оповести критериите за подкрепа от Фонда и съответната документация за кандидатстване.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.