Община Ловеч приветства инициативата на Момчил Цонев „Балканджии – сърцето на България“

Facebook група: Балканджии – сърцето на България

Община Ловеч приветства стартирането на „Балканджии – сърцето на България“ – онлайн медия и инициатива за култура, туризъм и история на селищата в областите Велико Търново, Габрово и Ловеч. Това става ясно от новина на сайта на общинската администрация.

От Община Ловеч публикуваха на сайта си приветствието на Момчил Цонев по повод старта на инициативата.“Създадох тази инициатива, защото искам да видя нашите градове да работят заедно за по-доброто си бъдеще. Балканджийският край от Тетевен на запад през Троян и Габрово до Велико Търново, Трявна и Елена на изток е сърцето на България“ – споделя Цонев. ЧЕТЕТЕ ЦЯЛОТО ПРИВЕТСТВИЕ ТУК: Момчил Цонев: Балканджиите са сърцето на България

Това е първата голяма регионална инициатива на габровския общественик Момчил Цонев, създател на онлайн медията Габрово Daily, съавтор на историческата поредица „Габрово – живият град“ и на множество културни проекти, сред които и международния уличен фестивал 6Fest.

„Балканджии“ е общност за културата и туризма в балканджийските селища Априлци, Бяла черква, Дряново, Велико Търново, Габрово, Горна Оряховица, Елена, Килифарево, Ловеч, Лясковец, Павликени, Севлиево, Троян, Трявна. Всеки може да обогати общността със снимки и информация за културни събития и туристически места.

Може да се присъедините към Facebook групата „Балканджии – сърцето на България“ ТУК и да харесате Facebook страницата „Балканджии“ ТУК.