РЗИ Габрово: Няма COVID-19 при деца или персонал от детските градини в Габрово

В Габрово няма потвърден случай на COVID-19 при деца и персонал от детски градини и детски ясли, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

Три деца са поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация като контактни на потвърден случай на COVID-19. Децата са от детска ясла “Първи юни“, детска градина „Перуника“ 1 и детска градина “ Радост“ 2, уточняват от РЗИ Габрово. Към момента и трите деца са в добро общо състояние, без симптоми на COVID-19. В края на 14-дневната им изолация децата ще бъдат изследвани с PCR тест и ще бъдат допускани в детско заведение при отрицателен резултат.

Всички детски заведения в област Габрово са проверени от инспектори на РЗИ Габрово относно спазване на противоепидемичния режим на работа.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.