Влиза в сила нов, по-тежък режим на водата за Севлиево и севлиевските села

Режимът на водата в Севлиево и севлиевските села се затяга заради драстичното намаляване дебита на водоизточниците на територията на общината. Новият график влиза в сила със заповед на кмета на община Севлиево д-р Иван Иванов от 14 септември 2020 г., съобщават от ВиК Габрово.

1. За селата, водоснабдявани от стоманения водопровод: Горна Росица, Батошево, Шумата, Душево, Кормянско, П.Славейков, Ряховците, Сенник и Хирево, кв.”Балабаница” и м.”Крушевски баир” вода ще се подава в дните вторник, четвъртък и събота от 17:00 часа до 8:00 часа на следващия ден.

2. За селата, водоснабдявани от етернитовия водопровод: Богатово, Търхово, Ловнидол, Идилево, Добромирка, м.”Севлиевски лозя” вода ще се ще се доставя с водоноски.

2.1. с. Буря – вода се подава през ден на дясната и лявата част от 08:00 до 11:00 часа.

2.2. с. Дамяново – вода се подава всеки ден от 17:00 до 22:00 часа

2.3. с. Градница – вода се подава всеки ден от 17:00 до 08:00 часа.

2.4. с. Младен – Селото е разделено на 3 района, като всеки район получава вода 2 дни, на третия – няма, по следната схема:

I –ви ден – водоподаване няма в района на ул. ”Първа”;

II–ри ден  – водоподаване няма в района на ул.”Втора” и ул.„Трета” в посока от Центъра към „Чешмите”;

III-ти ден – водоподаване няма в района на „Думнишката махала”.

2.5. За град Севлиево: вечер от 22:30 часа до 6:00 часа сутринта налягането във водопроводната мрежа на града ще бъде намалено и високите етажи на сградите ще имат нарушено водоснабдяване.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици и МПС, пълнене на басейни и др. различни от питейно-битови нужди в населените места на територията на община Севлиево.

В случай на задълбочаване на кризата режимът ще бъде променен.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.