Нова тв: Автобусите подминават Враниловци заради новото кръстовище на входа на селото

Репортаж за село Враниловци, 14 януари 2019. Стоп-кадър: рубрика "Пълен абсурд", Нова тв

Репортаж за село Враниловци, 14 януари 2019. Стоп-кадър: рубрика „Пълен абсурд“, Нова тв

Ново кръстовище на входа на село Враниловци е предпоставка за катастрофи на пътя Габрово – Севлиево, а междуградските автобуси подминават селото, защото не могат да вземат завоя. Това споделят жителите на габровското село Враниловци пред камерата на Нова телевизия и рубриката „Пълен абсурд“ с Румен Бахов.

Единственото вече кръстовище за влизане в село Враниловци е след слизането по стръмен склон, без наличието на допълнителна лента на главния път в посока Габрово-Севлиево, която да обособи завиване само наляво. Жители на селото разказаха за катастрофи, претърпени на това кръстовище. И в двата случая потърпевшите автомобили са ударени отзад, при изчакване за ляв завой, от автомобили, идващи с висока скорост откъм Габрово.  Пред репортера жителите споделиха още, че автобусите не могат да завият правилно и задните колела влизат в направения по средата на кръстовището остров.

От Агенция Пътна инфраструктура са отговорили пред Нова тв, че кръстовището се намира в участък с пълна видимост, а лента за завиване само наляво липсва поради невъзможност за отчуждителни процедури на терена.

Жителите на Враниловци предлагат да се върне старото положение, при което и двата изхода на селото се използват двупосочно. Така идващите от Габрово автомобили и автобуси ще могат отново да завиват наляво към Враниловци преди спускането по стръмния склон.

„Техническият проект е съгласуван с Община Габрово и Областната дирекция на полицията. От тях зависят и промените в маршрута на движение на автобусите. АПИ ще съдейства за прилагане на всяко решение, свързано с подобряване на движението, което може да бъде прието“ – обобщава в заключение репортерът Румен Бахов.

Вижте репортажа за село Враниловци по Нова телевизия тук: