Мъж от Габрово с COVID-19, изследвал се е по свое желание

За нов потвърден случай на COVID-19 в Габрово съобщават от Регионалната здравна инспекция Габрово към 8 юли 2020 г.

Случаят е на мъж на 44 години от град Габрово, който се е изследвал в частна лаборатория с PCR тест поради гърлобол и отпадналост. РЗИ Габрово потвърди резултата в НРЛ към НЦЗПБ София.

Извършено е незабавно епидемиологично проучване, като до момента са установени и изследвани близки контактни от семейното обкръжение на заболелия. Няма лица от контактните с положителен PCR тест.

Мъжът е в задължителна 14-дневна домашна изолация. Изготвени са и са връчени предписания за задължителна 14-дневна домашна изолация на всички контактни лица.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.