Младежки съвет по наркотични вещества спечели доброволческа награда за проект на годината

XVIII годишни награди „Добрoвoлец на годината” на ИМКА Габрово

XVIII годишни награди „Добрoвoлец на годината” на ИМКА Габрово, 5 декември 2017 © ИМКА Габрово

Младежкият съвет по наркотични вещества (МСНВ) спечели наградата за доброволчество „Проект на годината“ за втора поредна година. Това се случи по време на церемонията на XVIII годишни награди „Добрoвoлец на годината” на ИМКА Габрово, съобщават от Община Габрово. Събитието се проведе в Художествена галерия „Христо Цокев“ в международния ден на доброволеца – 5 декември.

Инициативата „Заедно извън час” бе отличена като най-успешна в тази категория. В рамките на проекта бяха организирани три еднодневни лагера в места с културно-историческо значение за Габрово – Градище, Узана и Соколски манастир.

Гости на събитието „Доброволец на годината“ бяха повече от 120 ученици, учители, младежки работници и доброволци. Празничната вечер премина и с музикални изпълнения на Карлос Санз Блеса, Сияна Калоянова и Моника Златева. Тази година в празника се реализира и „жива библиотека“, чрез която млади хора и доброволци разказаха за своя доброволчески опит, какво ги мотивира и всъщност какво е за тях доброволчеството.