Дряновски манастир © Община Дряново

Държавата ще възстанови разрушения мост при Дряновския манастир

Министерски съвет ще отпусне средства за ремонт на разрушения мост при Дряновски манастир, съобщи днес областният управител на Габрово Невена Петкова. Очаква се в сряда на заседание на правителството да бъде взето решение за отпускане на средства в размер на 276 614 лева.

Информацията идва точно в деня на храмовия празник на Дряновския манастир – Архангеловден, 8 ноември.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата Бачо Киро, беше разрушен при проливните дъждове през юни тази година.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.