Мостът на Колю Фичето над река Дряновска

Окръжна прокуратура Габрово проверява ремонта на моста на Колю Фичето в Дряново

Окръжна прокуратура – Габрово се е самосезирала и проверява ремонта в основите на моста на майстор Колю Фичето в Дряново, за който се твърди, че е извършен без издадени разрешителни за това.

Възложена е проверка на сектор „ПИП“ при ОД на МВР – Габрово за престъпление по чл. 277а и чл. 278б ал. 2 от Наказателния кодекс, съобщават от пресцентъра на прокуратурата. Текстовете засягат наказания за лице, което „не по законоустановения ред извършва изкопни работи на територията на недвижима културна ценност“ и „длъжностно лице, което противозаконно даде разрешение за унищожаване, разрушаване, повреждане, видоизменение или за износ на културна ценност“.

Изясняват се обстоятелствата, при които през месец декември 2019 г. основите на старинния мост са били бетонирани от неустановени лица, без да са били издадени необходимите разрешителни. Проверява се допуснато ли е повреждане или видоизменение на моста при извършените строително –  ремонтни дейности.

Репортаж от Дряново с участието на кмета Трифон Панчев и председателя на Общински съвет Дряново Галин Герганов може да видите в статията на Габрово Daily тук.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.