Европейският парламент на гости в Габрово (ВИДЕО)

Младежки дебат "Накъде отива Европа" в Габрово, 16 ноември 2018 г. Организатор: Бюро на ЕП в България © Gabrovo.net TV
Младежки дебат „Накъде отива Европа“ в Габрово, 16 ноември 2018 г. Организатор: Бюро на ЕП в България © Gabrovo.net TV

Младежки дебат на тема „Накъде отива Европа“ събра евродепутати и млади хора в Габрово, а организатор беше Бюрото на Европейския парламент в България. Това е темата на новото предаване на онлайн телевизията на Габрово Daily Gabrovo.net TV.

Участници в младежки дебат "Накъде отива Европа", отляво надясно: Теодор Стойчев (Бюро на ЕП в България), Асим Адемов (ЕНП), Таня Христова, Петър Курумбашев (С&Д), Ралица Ковачева (Софийски университет)
Участници в младежки дебат „Накъде отива Европа“, отляво надясно: Теодор Стойчев (Бюро на ЕП в България), Асим Адемов (ЕНП), Таня Христова, Петър Курумбашев (С&Д), Ралица Ковачева (Софийски университет) © Gabrovo.net TV

Конкурентноспособно ли е българското образование, как да насърчим използването на обществен транспорт, какво се прави за достъпността на градската среда за хора в неравностойно положение – това бяха въпросите, които интересуваха младите хора на Габрово по време на дебата.

Отговори на тези въпроси дадоха членовете на Европейския парламент Асим Адемов (ЕНП) и Петър Курумбашев (С&Д), гл. ас. д-р Ралица Ковачева, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а сред дискутиращите беше и кметът на Габрово Таня Христова. Модератор на дебата беше Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България.

„Този път ще гласувам“ – онлайн платформа за предстоящите европейски избори през 2019 г.

"Този път ще гласувам", www.thistimeimvoting.bg - онлайн платформа за европейски избори 2019
„Този път ще гласувам“, www.thistimeimvoting.bg – онлайн платформа за европейски избори 2019

Европарламентът разработи онлайн платформа на 24 езика, с която да ангажира и информира за предстоящите европейски избори на 23-26 май 2019 г. Платформата се казва „Този път ще гласувам“ – може да се присъедините на адрес www.thistimeimvoting.bg. Платформата обединява десетки хиляди доброволци във всички държави членки на ЕС, които са се записали и са се ангажирали да убеждават и другите колко е важен е нашият глас на европейските избори.

Може да гледате нашия видеорепортаж от младежкия дебат на ЕП в Габрово тук:

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info