МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” Севлиево

МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево ще има нови хемодиализни апарати

Държавата финансира закупуването на 6 нови апарати за отделението по хемодиализа на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“. Това стана ясно от думите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев вчера на брифинг в Министерски съвет.

До решението се е стигнало след разговор с кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов и директора на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ д-р Пламен Цеков. От общо 12 хемодиализни апарата, с които болницата в Севлиево разполага, 6 „са много изхабени и държавата ще осигури средства за закупуването на нови“, сподели Ананиев.

Още 4 хемодиализни апарати ще бъдат закупени със средства от Община Севлиево и бюджета на местната болница. До края на годината поетапно цялата база ще бъде обновена, съобщават от Община Севлиево.

На животоподдържаща процедура в отделението по хемодиализа в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево разчитат 35 пациенти от Севлиево, Павликени и околните населени места, а новите апарати ще подобрят значително качеството им на живот и ще направят по-леки процедурите, на които се подлагат.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.