Областният кризисен щаб съветва: Ползвайте маски в обществения транспорт

Областният кризисен щаб за превенция разпространението на новия коронавирус-COVID 19 към РЗИ – Габрово се обръща с апел към гражданите да са със защитни маски при пътуване в градските и междуградските автобуси. Причината е в усложняващата се епидемична обстановка с разпространението на COVID-19 у нас, нарастващия брой случаи на заболели и наличието на данни за безсимптомно протичане на заболяването, съобщават от РЗИ Габрово.

Препоръчва се също така на гражданите да не се качват в препълнени автобуси.

Ползването на маски от гражданите се препоръчва и при извършване на автомобилни таксиметрови превози, при които в автомобила пътуват повече от две лица. Ползването на маска от таксиметровия шофьор е задължително съгласно предписание на Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Областният кризисен щаб Габрово обръща внимание, че използването на автомобили за таксиметрови превози като маршрутки е опасно с оглед струпването на хора в ограничено пространство и представлява грубо нарушение на Закона за автомобилните превози.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.