Мартин Копчев със сребърен медал от Балканиадата по информатика, Тимишоара 2018

Мартин Копчев с втори медал за по-малко от месец – сребро от Балканиадата по информатика

Мартин Копчев със сребърен медал от Балканиадата по информатика, Тимишоара 2018
Мартин Копчев със сребърен медал от Балканиадата по информатика, Тимишоара 2018. Снимка: Даниел Копчев
Младият габровец Мартин Копчев завоюва сребърен медал от Балканиадата по информатика (BOI), която се проведе в град Тимишоара, Румъния. Това е вторият сребърен медал за габровския осмокласник от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ за по-малко от месец. През юни талантът спечели сребро и от 22-рото издание на Младежката Балканска олимпиада по математика.

Всички български състезатели завоюваха медали на Балканиадата в Румъния, съобщават от Института по математика и информатика при БАН. Страната ни е на първо място по медали при младежите (с два златни, един сребърен и един бронзов) и на второ място (след Румъния) при старшата възраст (с един златен и три сребърни).

Въпреки че е осмокласник, Мартин се класира в големия национален отбор на България по информатика, във възрастова група А (11-12 клас). През това лято габровчето ще участва в общо три олимпиади. След спечеление два сребърни медала, предстоящо му е само участието в Международната олимпиада по информатика. Отново с големия национален отбор, през септември в Япония.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.