Мариана Пенчева от Гостилица с номинация за „Жена на десетилетието“

Мариана Пенчева. Снимка: Годишни награди „Жена на десетилетието 2019“

Учителката Мариана Пенчева от дряновското село Гостилица е номинирана за първите годишни награди „Жена на десетилетието“ на Woman.bg. Номинацията е в категория „Майките, които ни вдъхновяват“, научаваме от сайта на организаторите.

Призът е за българските жени с най-голям принос към обществото. Ще бъдат отличени 10-те дами, които са оставили най-ярка следа и са се превърнали във вдъхновение и пример за подражание.

Ето и визитката, с която Мариана Пенчева е представена в сайта на наградите:

Повече от пет години една млада жена е посветила живота си на отглеждане и възпитаване на чужди деца. След като завършва следването си във ВТУ “Кирил и Методий“ със специалност “Социална философия“, тя започва работа в училището с пансион в дряновското село Гостилица. Нейното име е Мариана Пенчева – една достойна българка, която с много обич и топлина се превръща в истинска майка – орлица за девет българчета от крайно бедни семейства.

Вижте и специално подготвената за номинацията видео визитка, а по-долу в статията ще откриете и линк за гласуване:

Можете да гласувате за номинацията на Мариана Пенчева онлайн тук. Гласуването ще продължи до 1.03.2019 г. Победителите ще бъдат обявени на 5.3.2019 г. в 20:00 ч. в столичен хотел.

Припомняме, че Мариана Пенчева беше сред 50-те души и организации, които Европейският парламент отличи с наградата за европейски гражданин за 2016 г. за техния принос в европейското сътрудничество и за утвърждаване на общите ценности.