Търсят се кръводарители за мъж от Трявна със 70% изгаряния

Кръводаряване. Снимката е илюстративна. Pixabay

Търсят се кръводарители за 31-годишен мъж с инициали М. Д. от Трявна, настанен в УМБАЛ „Медика Русе“ със 70 % изгаряния, получени след битов инцидент в Габрово миналия петък. Кръвната група не е от значение!

Тъй като по време на оперативните интервенции пациентът се нуждае от множество кръвопреливания, от лечебното заведение отправиха апел да се дари кръв за М. Д. в кръводарителните центрове в Русе, Габрово, Плевен и Велико Търново.

Към момента състоянието на 31-годишния пациент остава критично. Той е настанен в реанимация, където грижите за него продължават. Пациентът беше транспортиран по спешност в русенската болница от Габрово след битов инцидент в петък.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.