Габрово с най-нисък дял контрабандни цигари в страната

Снимката е илюстративна. Pixabay

Делът на нелегалната търговия с цигари е най-нисък в Габрово и Добрич – 1,3%. Това показват резултати от изследване за четвъртото тримесечие на 2018 г., съобщава „Дневник“.

В съседно Велико Търново обаче делът на разпространението на цигари без бандерол е над средното за страната – 7.3%, отчита изследването.

Миналогодишното изследване показа сходни резултати – Габрово отново беше с най-ниско потребление на цигари без бандерол, Велико Търново – отново с висок процент контрабандни цигари. Вижте повече тук.

Данните са от изследване на нивото на незаконна търговия, поръчано от пет компании в бранша – Бритиш Американ Табако Трейдинг България ЕООД, Булгартабак Холдинг АД, Джапан Табако Интернешънъл България ЕООД, Импириъл Табако България ЕООД и Филип Морис България ЕООД. Проучването се осъществява всяка година по метода на анализ на празни опаковки от цигари, събирани в 20 големи града на страната с над 47% от населението в България и в някои по-малки градове.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.