Коледните елхи в Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново светват на 2 декември

Статията е обновена на 2 декември 2019, 10:40 ч.

Светлините на коледните елхи в Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново ще бъдат запалени тържествено на 2 декември. Ето и какви събития са предвидени в четирите града.

Празничното събитие в Габрово ще бъде от 17:45 ч. на площад „Възраждане“. Повече за събитието в Габрово четете в статията на Габрово Daily тук.

Община Севлиево кани на коледен спектакъл за деца на площад „Свобода“ от 17:30 ч. При лошо време събитието ще се проведе във фоайето на Община Севлиево. Ще гостува интерактивният театър „Легенда за Коледната елха“ на Илиана Балийска. По време на представлението участниците от публиката ще могат да се превърнат в артисти и носители на коледния дух. Организаторите са предвидили атрактивен конкурс за роли, които пренасят малчуганите в приказни сюжети.

В края на шоуто театралната трупа е подготвила и покани – номинации за децата от Севлиево, които биха желали да се изявяват в конкурса – фестивал „Мини мис и мини мистър – малки големи таланти“. През 2020 г. в София ще се проведе и национален конкурс „Мини мис и мини мистър“ – България.

Веднага след края на спектакъла ще засияят коледните светлини в града. Тогава в Севлиево се очаква да пристигне и самият Дядо Коледа, който ще поздрави всички присъстващи и ще раздаде подаръци.

Община Трявна кани на тържественото запалване на светлините на коледната елха на площад „Капитан Дядо Никола“. Събитието е от 18:00 ч. По традиция преди запалването на светлините Община Трявна предвижда празнична програма. Всички присъстващи ще отброят заедно с кмета Силвия Кръстева секундите до момента, в който празничната елха ще засияе, обсипана с коледни светлини.

На площад „Ларго“ от 17:30 ч. Община Дряново кани на „Искри от светлина“. Запалването на коледната елха ще протече с участието на танцови състави от НЧ „Развитие – 1869“ и НЧ „Дряновска пробуда – 2008“.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.