„Коледни внучета“ посещават възрастни хора от крайните квартали на Габрово

„Коледни внучета“ посетиха крайните квартали на Габрово Новата махала, Шумели и Ябълка на 7 декември, за да зарадват възрастните хора там.  Бабите и дядовците завъртяха Колелото на късмета, за да видят какво ги очаква през Новата година, получиха парче от традиционната празнична баница с късмети, както и коледни сладки, картички и сувенири, изработени от младежите, съобщават от Община Габрово.

Ученици от СУ „Отец Паисий“ само за един следобед успяха да изпекат и украсят близо 200 курабийки. Коледната работилничка за сладки бе домакинствана от Дневния център за стари хора в Габрово, които им приготвиха домашна баница.

Следващата спирка на Коледните внучета ще бъде на 14 декември в кв. Водици и с. Чарково.

Инициативата „Коледни внучета“ е в подкрепа на възрастните хора от нашия град и се реализира за пета поредна година от доброволците на Младежкия съвет по наркотични вещества. Наскоро се състоя и благотворителният концерт на младежите „Ангелски сърца“.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.