Кампания "Коледни внучета" в училища в Габрово © Община Габрово

„Коледни внучета“ – ученици в помощ на самотни възрастни в Габрово

Кампания "Коледни внучета" в училища в Габрово © Община Габрово
Кампания „Коледни внучета“ в училища в Габрово © Община Габрово

Кампания под надслов „Коледни внучета“ започна в училищата в Габрово. Организатори са Общинският съвет по наркотични вещества към Община Габрово, съвместно с доброволци от Младежки съвет по наркотични вещества, съобщават от местната администрация.

Във всички габровски училища са поставени коледни кутии, в които учениците ще могат да оставят закупените или изработените от тях коледни картички, украса и сувенири.

След приключването на дарителската акция доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества, заедно с ученици от всяко училище, ще посетят самотно живеещи възрастни хора в Габрово, за да украсят домовете им и дарят внимание и топлота.

В подкрепа на кампанията „Коледни внучета“ ученическите съвети в Габрово организират благотворителен концерт „Ангелски сърца“ на 7 декември, петък, от 18:00 часа в зала „Възраждане“. Вижте повече за концерта ТУК

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info