Нова заповед – кой кога може да пазарува в магазини и аптеки според възрастта си

От 14 ноември 2020 г. магазините за хранителни стоки и аптеките ще работят по нов график за допускане на клиенти под и над 65-годишна възраст.

Хранителните магазини не трябва да допускат лица под 65-годишна възраст в часовете между 13:30 и 16:30 ч. В посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.

Аптеките не трябва да допускат лица под 65-годишна възраст в часовете между 8:00 и 10:00 ч. и 13:30 и 16:30 ч. В посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.

Това гласи нова заповед на здравния министър от днес. Тя отменя заповедта, която само преди броени дни беше издадена и регламентира само два часа на ден за пазаруване на най-възрастните.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.