КЗД се самосезира за случая с насилие над деца с увреждания в Габрово

Кадри с насилие в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания на ул. „Хризантема“ в Габрово

Комисията за защита от дискриминация се самосезира по случая за насилие над деца с увреждания в Габрово, съобщава БНР. Видеокадри разкриха словесно и физическо насилие на персонала към децата в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания на ул. „Хризантема“ в Габрово.

Заместник-председателят на Комисията Баки Хюсеинов е внесъл доклад за случая в Габрово. По думите му излъчените репортажи съдържат данни за осъществен тормоз по смисъла на Закона за защита от дискриминация.

Хюсеинов предлага да бъде образувано производство по казуса, в което да се установят нарушителите и да бъдат наложени санкции.

ОБЗОР НА СЛУЧАЯ НА НАСИЛИЕ НАД ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ ВИЖТЕ ТУК

Районна прокуратура проверява има ли престъпление в центъра за деца с увреждания в Габрово

Децата с увреждания от клиповете с насилие са били буфер в междуличностен конфликт сред персонала на центъра

Таня Христова е сезирала преди седмица прокуратурата и агенцията за закрила на детето за насилието над деца с увреждания

Таня Христова: Като кмет ще бъда безкомпромисна. Като майка и жена съм възмутена от насилието над деца с увреждания

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.