Кадър от видеорепортаж на Нова телевизия с жители на квартал "Радецки" в Габрово

Нова тв: Жители на квартал „Радецки“ се оплакват от проблеми при строежа на обхода на Габрово (ВИДЕО)

Кадър от видеорепортаж на Нова телевизия с жители на квартал "Радецки" в Габрово
Кадър от видеорепортаж на Нова телевизия с жители на квартал „Радецки“ в Габрово

Жители на квартал „Радецки“ в Габрово се оплакаха от проблеми в следствие от строителството на обходния път на града. Нова телевизия направи репортаж с местните жители тази сутрин. Сред основните проблеми според местните са наводненията и разрушената инфраструктура на квартала.

Хората от квартал „Радецки“ се притесняват, че къщите, които са в непосредствена близост до строежа на пътя, ще бъдат наводнявани, тъй като построените водостоци насочват водата от Балкана към квартала. От друга страна тежките строителни машини са разрушили улиците им.

Пред камерата на Нова телевизия отговор дадоха вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на Габрово Таня Христова.

Агенция „Пътна инфраструктура“ трябва да възстанови пътищата след края на строителството на обхода

„След приключване на тежката механизация ще трябва да се направи необходимото, за да се възстанови асфалтовата настилка“, сподели кметът на Габрово Таня Христова. „Извинявам се на всички за причинените неудобства, но винаги е така. Няма как безконфликтно да тече изграждането на нова инфраструктура и да не се променя живота на хората“, заяви Томислав Дончев. По думите му ангажиментът на Агенция „Пътна инфраструктура“ е да възстанови пътищата в квартала след приключването на строителството на обходния път. Дори и сега да се ремонтират разрушени пътища, няма смисъл, защото по тях ще продължи да се движи тежка техника, допълни Дончев.

Вижте видеорепортажа по Нова телевизия тук:

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.