Костадин Николов, инициатор на "Карай колело, подари добро". Снимка: podaridobro.org

„Карай колело, подари добро”: инициатива събира средства за дом „Майка и бебе“ в Габрово

Костадин Николов, инициатор на "Карай колело, подари добро". Снимка: podaridobro.org
Костадин Николов, инициатор на „Карай колело, подари добро“. Снимка: podaridobro.org

Костадин Николов ще измине 1000 км в Северна Македония на велосипед с кауза. Инициативата се казва „Карай колело, подари добро”, а идеята – да събере пари за ремонт на дом „Майка и бебе“ в Габрово, съобщават от Нова телевизия.

Костадин Николов е писател, музикант, запален колоездач. Ще тръгне на 1 юни, Деня на детето. Преди да се отправи на пътешествието с колело, той се обръща към “SOS детски селища България и им споделя идеята си.  Те му разказват за кризисния център „Майка и бебе“ в град Габрово. В него са настанени бременни жени и майки, при които има риск да изоставят децата си. В момента условията там обаче не са добри – дограмата е стара и изгнила, има счупени стъкла, а баните и общите помещения са в окаяно състояние.

„Смятам, когато пътувам, да отразявам на страницата на кампанията моите приключения и да подканвам хората да отделят част от своя бюджет и да помогнат”, каза в ефира на „Здравей, България” велосипедистът Костадин Николов. Той сподели, че се надява да успее да събере 15 000 лв., с които да бъде направен ремонт на дома в Габрово.

Състоянието на дом "Майка и бебе" в Габрово. Снимка: podaridobro.org
Състоянието на дом „Майка и бебе“ в Габрово. Снимка: podaridobro.org

„Смисълът на центъра е да се предотврати изоставянето на деца в най-ранимата им възраст. Там има жени, които са пострадали от насилие, майки в рискови групи. Те нямат възможност да се грижат сами за себе си по една или друга причина. В момента има 2 настанени бременни жени, 3 бебенца с майките им и чакаме още 2 бебета”, заяви Мирела Ерменкова от SOS Детски селища.

Може да следвате кампанията „Карай колело, подари добро“ във Фейсбук на следния адрес.

Новини за добротворчество в цялата страна може да четете и във Фейсбук страницата „Добрите българи“, инициатива на габровеца и създател на Габрово Daily Момчил Цонев.

Може да гледате видеорепортажа по Нова телевизия тук:

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.