Прасета, политическа сатира и световни звезди на Карнавал Габрово 2019 (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Карнавал Габрово 2019 © Радослав Първанов

Най-често срещаният образ в Карнавал Габрово 2019 беше свинята. И неслучайно – в китайската година на свинята сме. Карнавалът по традиция акцентира върху политическата сатира, а сред основните персонажи бяха Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Румен Радев и съпругата му, Корнелия Нинова, лидерите на „Обединените патриоти“. Кметът Таня Христова и хора от администрацията на Община Габрово бяха маскирани като музикални звезди.

Мотото на карнавала в Габрово тази година беше „Маски горе“.

Представяме ви кадри от Карнавала, който се проведе на 18 май, заснети от габровския фотограф Радослав Първанов.

Кметът Таня Христова отряза опашката на габровската котка. Тази година Христова беше маскирана като Лейди Гага:

Таня Христова реже опашката на котката, Карнавал Габрово 2019 © Радослав Първанов

Сред световните музикални звезди, които „посетиха“ карнавала, бяха Майкъл Джексън, Елтън Джон, Мерилин Менсън, групите ZZ top и Kiss и др.:

Карнавал Габрово 2019 © Радослав Първанов

Политическата сатира на Карнавала в Габрово беше насочена към управляващи и опозиция. Премиерът Борисов се появи върху изтребител F16, изобразен като побеждаващия Юлий Цезар и в римски аристократични одежди.

Карнавал Габрово 2019 © Радослав Първанов

Върху платформата на Цветан Цветанов беше изписано „Цецо – СЪВСЕМ, ДЕ, ГОЛ“. Цветанов видимо даваше пресконференция, а върху трибуната му бяха залепени изображения на жилищна кооперация. На ореол на главата му пишеше „Мен никой не може да ме накаже“:

Карнавал Габрово 2019 © Радослав Първанов

Корнелия Нинова беше в оскъдно облекло с надпис „Нова визия за България“. Върху тялото й беше залепен образът на Станишев с текст „Сър пичок“.

Карнавал Габрово 2019 © Радослав Първанов

Президентът Румен Радев се появи върху платформа заедно с Тодор Живков и надпис „Нас червеното знаме роди ни“ с традиционния комунистически символ сърп и чук. Двамата държавници махаха с ръка, а на главите им имаше каскети – нещо, което беше характерно за управлявалия преди 1989 г. комунистически лидер Тодор Живков.

Карнавал Габрово 2019 © Радослав Първанов

Съпругата на президента Десислава Радева се возеше върху бял мерцедес, който всъщност беше трабант с емблемата на по-престижния автомобил, с надпис на предното стъкло „Деса Мерцедеса“.

Карнавал Габрово 2019 © Радослав Първанов

Красимир Каракачанов и Валери Симеонов бяха яхнали троянски кон, върху който имаше символите както на Европейския съюз, така и на Съветския съюз.

Карнавал Габрово 2019 © Радослав Първанов

Волен Сидеров на барабаните се появи заедно с Евгени Минчев като певец с надпис „България се завръща на Евровизия“:

Карнавал Габрово 2019 © Радослав Първанов

Таня Христова „профуча“ с червено Ферари и надпис „Габрово – на девет кръгови“:

Карнавал Габрово 2019 © Радослав Първанов

Разгледайте галерията с още от карнавалните картини тук:

Още снимки от Карнавала в Габрово тази година може да разгледате във Фейбук страницата на Радослав Първанов тук.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.