Младежите от Български червен кръст насърчават донорството

Български младежки Червен кръст в Габрово се включва в националната кампания за подкрепа на донорството и трансплантацията под мотото „Да! За живот!“.

В четирите общини на област Габрово донорски карти ще бъдат раздавани от доброволци на Български младежки Червен кръст в многопрофилните болници, медицински центрове, аптеки и Технически университет – Габрово в периода 25-29 ноември. Всеки желаещ може да получи донорска карта и от офиса на БЧК – Габрово на ул. „Константин Иречек” 3, ет. 3.

В рамките на инициативата са отпечатани 50 000 броя „донорски карти“, попълването на които няма юридическа стойност, а единствено оказва волята на техните притежатели. Картите ще бъдат разпространявани на всички събития – част от кампанията. Всеки желаещ да притежава „Донорска карта“ може да я принтира от сайтa на кампанията (www.zajivot.bg).

Броят на донорите в България е недостатъчен, а близките често отказват да дарят органите на починалия, припомнят младежите от БЧК.  От 28 държави-членки на Европейския съюз България заема 28-мо място по брой трансплантирани хора на милион население. Близо 1200 български граждани се нуждаят от трансплантация.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.