МБАЛ "Д-р Тота Венкова" Габрово © МБАЛ Габрово

Кампания ще набира средства за ремонт на АГ отделението на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

Днес стартира кампания по набиране на средства за ремонт и закупуване на оборудване за Отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово. На Бабинден по стар стил (21 януари) се отбелязва Денят на родилната помощ.

Областният управител на Габрово Невена Петкова и директорът на габровската болница д-р Нели Савчева си нарекоха първото бебе на 2021 година да проплаче в ново, модерно и приятно за престой АГ отделение.

Стартира кампания по набиране на средства за ремонт и закупуване на оборудване за „Отделението по акушерство и гинекология“ в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, 21.01.2020 © Областна администрация Габрово

Успешна 2019 година отчете началникът на отделението д-р Анчев. Статистиката показва, че през изминалата година в габровската болница са родени 309 бебета. 100 жени са предпочели други болници, сподели д-р Анчев, а причината за това тяхно решение – условията в болницата не са такива, каквито на други места.  Той изрази надежда, че следващата година този празник ще бъде отпразнуван в обновено отделение, с подмладен състав, нови попълнения и повече родени деца.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.