Мнение на габровска ученичка: Родители, как възпитавате децата си?

Бележка на редакцията. Наталия Цанкова е 16-годишна габровка и учи в Националната Априловска гимназия. Тя и нейни приятелки са имали инцидент с непристойно поведение на група деца, заради което Наталия писа до Габрово Daily.

Публикуваме текста й, с което се надяваме да привлечем общественото внимание върху възпитанието на нашите деца:

Скъпи габровци,

Искам да се обърна към всички вас, но най-вече към родителите. Аз нямам деца, нито съм имала възможност да съм пример на някое дете или да му дам насоки как да изгради характера си, но знам, че това е трудно и отговорно. Именно това е причината, поради която реших да се обърна към вас и да пиша за тази отговорност.

На 21 септември в 14:30 ч., в центъра на Габрово, група от момчета на възраст около 12 години мина покрай мен и две мои приятелки. Младежите се държаха непристойно, а едно от тях (с тротинетка) си позволи физически неприличен контакт с нас.

Мили родители, моля, обърнете внимание не само как са облечени децата ви, дали са с маркови и скъпи брандове, дали имат последен модел телефон, но и какви са по характер. Обърнете внимание на морала и ценностите им, защото децата са бъдещето и не мисля, че момченца със скъпи дрешки и липса на елементарно възпитание са бъдещите мъже на дъщерите ви и бащи на внуците ви. Родители, не ви казвам как да възпитавате децата, а да им обърнете внимание!

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.