Даниел Димитров извади кръста на Йордановден в реката в ЕМО "Етър" © ЕМО Етър

„Етър“-а спази традицията на Йордановден

Даниел Димитров извади кръста на Йордановден в реката в ЕМО "Етър" © ЕМО Етър
Даниел Димитров извади кръста на Йордановден в реката в ЕМО „Етър“ © ЕМО Етър

Трима младежи се хвърлиха да извадят кръста от водите на река Сивек в Етнографския музей на открито „Етър“ – Габрово. Късметлията, който извади кръста тази година, беше Даниел Димитров от Габрово, съобщават от музея.

Даниел Димитров за първи път участва в ритуала по изваждане на кръста от вода на Йордановден. Младежът сподели, че е взел решението си в последния момент. „Дойдох да снимам, нося си дори фотоапарата. Всичко стана случайно, просто реших да се включа.”

На 6 януари – Йордановден, църквата в музей „Етър” отбелязва своя храмов празник. В храма се отслужи света литургия.

КОЙ ИЗВАДИ КРЪСТА В ГАБРОВО ВИЖТЕ ТУК:

Снежно Габрово отпразнува Йордановден (СНИМКИ 2019)

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info