Васи Маринова-Късева – първата габровка на най-мащабния денс-фитнес фестивал у нас

"Зумба с Васи" - фестивал за улични изкуства 6Fest, 5 октомври 2018 © 6Fest

„Зумба с Васи“ – фестивал за улични изкуства 6Fest, 5 октомври 2018 © 6Fest

Лицензираната инструкторка по зумба Васи Маринова-Късева е първата габровка, която ще се включи в най-мащабния интернационален денс-фитнес фестивал, който се провежда в България – The Blue Rocks в Сливен.

Събитието се случва за четвърта поредна година и събира на едно място някои от най-изявените инструктори у нас и в чужбина, които преподават различни денс-фитнес програми.

За първи път тази година Габрово ще има свой представител в лицето на Васи, която не крие, че е изключително развълнувана от възможността да бъде част от събитието, заедно с международно признати лица като Даво Гарсия от Мексико, Алина Дума от Румъния и още, и още.

„Това е огромна чест и огромна отговорност. На един такъв фестивал представяш не само себе си, но и града си. За мен е въпрос на престиж да покажа, че Габрово също се развива в областта на спорта. И че по нищо не отстъпваме на големите градове по отношение на качеството на тренировките, които предлагаме тук“, категорична е зумба инструкторката.

Васи е изключително активна на различни форуми и спортни събития. Васи беше на сцената на зумба маратона „Габрово се смее, зумба да живее“ през август месец, а с момичетата й се включиха и в третото издание на фестивала за улични изкуства 6Fest на 5 октомври. Преди 4 години „Зумба с Васи“ участваха и в най-популярния клип за Габрово в YouTube „Щастливо Габрово“.

Младата габровка е категорична, че умишлено е избрала да остане и да се развива в Габрово. Васи вярва, че градът има потенциал пред себе си. И от гражданите му зависи той отново да се превърне в притегателен център, в който младите да се завръщат и да градят бъдещето си.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Да избереш Габрово: Васи Маринова-Късева от Спортен клуб „Троя“ стана сертифициран Зумба инструктор