Зимна обстановка на Шипченски проход, 23 февруари 2019 © bTV

Намалена видимост и снегонавявания на Шипченски проход, кола излезе в канавката (ВИДЕО)

Зимна обстановка на Шипченски проход, 23 февруари 2019 © bTV
Зимна обстановка на Шипченски проход, 23 февруари 2019 © bTV

Шипченският проход е отворен и проходим, но при зимни условия. Движението се затруднява от намалена видимост и снегонавявания. Температурата е около минус 10 градуса, но заради вятъра усещането е за по-ниски температури, съобщават от bTV.

Лек автомобил е излязъл от пътното платно в канавката от южната страна на прохода. Причината е в изключително силния вятър. Поривите му са били над 100 км/ ч. Собственикът на автомобила обясни инцидента с виелица, навявания и нула видимост.

6 машини по южния склон и 4 по северния склон на Шипченския проход обработват настилката вече денонощие.

Жълт код за вятър, снеговалежи и поледици е обявен за 23 февруари 2019 г. в област Габрово от НИМХ. Вижте повече за зимната обстановка в Габрово ТУК.

Вижте видеорепортажа по bTV тук:

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.