Няма бедстващи и пострадали в област Габрово (АКТУАЛНА ЗИМНА ОБСТАНОВКА на 6.02.2020)

Няма бедстващи и пострадали хора на територията на област Габрово. Зимната обстановка остава усложнена, общият брой на почистващите машини е 64. Това стана ясно след проведения Областен щаб за изпълнение на областния план за защита при бедствия, проведен тази сутрин при областния управител на Габрово Невена Петкова. Ето и подробностите, оповестени от Областна администрация Габрово в 12:29 ч. на 6 февруари 2020 г.:

Проблеми с електрозахранването в област Габрово

От ЕНЕРГО-ПРО уверяват, че въпреки затрудненията и забавянето, се работи по всички направления за отстраняване на аварии. Мобилизирани са всички екипи, затруднена е работата на места поради паднали дървета или счупени клони. По данни към 10:00 часа на 6 февруари се работи по отстраняване на аварии на 38 населени места и 5 квартала в община Габрово, 11 населени места в община Дряново, 22 населени места в община Севлиево и 40 населени места в община Трявна. Отстранен е най-големият проблем за град Плачковци, който вече е с нормално електрозахранване.

В 14:16 ч. от Община Габрово уточниха, че е възстановено електрозахранването в селата Жълтеш, Борики, Донино и в кварталите на града – Негенци и Йовчевци. Всички налични екипи на Енерго Про работят по отстраняването на авариите.

Неучебен ден

6 и 7 февруари са обявени за неучебни за училищата и детските заведения в селата от община Севлиево. В община Дряново и община Трявна учебният процес към момента е нормален. 7 февруари ще бъде неучебен ден и за учениците в община Габрово. Подробности четете в статиите на Габрово Daily:

7 февруари ще бъде неучебен ден в Габрово

6-7 февруари – неучебни за училища и детски градини в селата в Севлиевско

Проходът Шипка остава затворен

Както писа Габрово Daily още вчера, Шипченският проход беше затворен за движение на всички МПС късно вчера на 5 февруари и към момента остава затворен. Подробности за пътната обстановка четете в статията на Габрово Daily тук.

Как да получите информация за актуалната пътна обстановка?

Как да получите информация за актуалната пътна обстановка, научете от статията на Габрово Daily тук.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.