Жълтият код за студено време падна (ЗИМНА ОБСТАНОВКА на 9 януари 2019 г.)

Мечето от градската градина в Габрово © Фотограф: Стоян Братованов

Мечето от градската градина в Габрово © Фотограф: Стоян Братованов

Времето в Габрово е ясно и слънчево, температурата на въздуха е минус 6 градуса, а влажността – 88%. Пътищата в община Габрово са проходими при зимни условия, няма наложени ограничения.

Отпадна и жълтият код за студено време от предишните два дни. Вижте подробности за зимната обстановка в Габрово на 9 януари 2019 г. по данни от Община Габрово.

Пътна обстановка

На прохода Шипка температурата е минус 11 градуса, пътят е почистен и обработен, снежната покривка е 60 см. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана също е почистен,  снежната покривка там е около 70-80 см., температурата е минус 8 градуса. Днес ще работят само малките писти.

Снегопочистване

ОП „Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата. Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити.

Обществени услуги

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Всички деца, подлежащи на задължителен учебен процес, са превозени до училищата.