Дом на културата "Емануил Манолов" в Габрово © Стоян Братованов

Ледена епоха в Габрово, 80 см сняг в планината (ЗИМНА ОБСТАНОВКА – 8 януари 2019)

Дом на културата "Емануил Манолов" в Габрово © Стоян Братованов
Дом на културата „Емануил Манолов“ в Габрово © Стоян Братованов

40 см е вече снежната покривка в Габрово днес. По високите части на общината снегът е 70-80 см.  Тази сутрин градът осъмна с минус 12 градуса температура, с ясно и слънчево време. За днес е обявен жълт код за студено време. Ето и подробности за зимната обстановка по данни на Община Габрово.

Пътна обстановка и снегопочистване

На прохода Шипка температурата е минус 15 градуса, пътят е почистен и обработен, снежната покривка е 60 см. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана също е почистен и обработен,  снежната покривка там е около 80 см, температурата е минус 15 градуса.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата. Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити, с изключение на автобуса за с. Трънито.

Обществени услуги

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Всички деца, подлежащи на задължителен учебен процес, са превозени до училищата.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.