40 см сняг в Габрово, квартали и села са без ток (ЗИМНА ОБСТАНОВКА на 6 февруари 2020)

Усложнена е зимната обстановка в Габрово в сутринта на 6 февруари 2020 г. Публикуваме официалната информация, предоставена от Община Габрово. Снежната покривка в Габрово е близо 40 см, температурата е -2°C.

Без електрозахранване са кварталите Любово, Лисец, Турски дол, Чарково, Негенци, част от Градище. 15 кметства в общината също са без електрозахранване. Всички налични аварийни екипи работят по отстраняването на авариите.

Затруднено е и изпълнението на линиите на градския транспорт във високите части на крайни квартали и към селата.

Почиства се републиканската и градската пътна мрежа. Затруднено, поради паднали дървета на пътните платна, е почистването на пътищата към част от селата в общината.

Проходът Шипка остава затворен. Каква е обстановката на прохода и на Узана, четете в статията на Габрово Daily тук.

Жълт код за снеговалежи днес

За 6 февруари е обявен отново жълт код за снеговалежи в област Габрово. Повече четете в статията на Габрово Daily тук.

Как да получите информация за актуалната пътна обстановка?

Как да получите информация за актуалната пътна обстановка, научете от статията на Габрово Daily тук.

В статията е използвана снимка с източник: gabrovo.bg

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.