Зима в Габрово © Стоян Братованов

Зимата се върна – над 25 см сняг в Габрово, на Шипка и Узана – 35-40 см

Зима в Габрово © Стоян Братованов
Зима в Габрово © Стоян Братованов

Над 25 см сняг паднаха само за 12 часа в Габрово. По високите части в Габровско снегът е около 35-40 см. Обявен е жълт код за снеговалежи.

Времето в Габрово е облачно, температурата на въздуха е минус 4 градус, а влажността – 96%.

Вижте подробности за зимната обстановка в Габрово на 4 януари 2019 г. по данни на Община Габрово.

Пътна обстановка

Всички пътища са проходими при зимни условия. ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата. Градските и междуградски автобусни линии са покрити.

На прохода Шипка температурата е минус 10 градуса, пътят е обработен, снежната покривка е 35 см. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана е почистен, снежната покривка там е около 40 см, температурата е минус 2 градуса. Пистите работят.

Обществени услуги

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност. Учениците от населените места, в които няма учебни заведения са транспортирани до средищните училища.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.