Изпращаме ноември с жълт код за ниски температури (ЗИМНА ОБСТАНОВКА)

Зима в Габрово © Фотограф: Стоян Братованов

Зима в Габрово © Фотограф: Стоян Братованов

Габрово се събуди в последния ден на ноември с -7°C. Снежната покривка в централната градска част е 8-10 см. Времето е облачно, вали слаб сняг. Такава е зимната обстановка на 30 ноември сутринта по информация от Община Габрово.

За днес отново е обявен жълт код за ниски температури. Предупреждението остава и за 1 декември, когато според прогнозата на НИМХ  миинималните температури ще са между минус 14° и минус 9°, дневните ще останат под нулата.

Пътна обстановка и снегопочистване

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, снежната покривка е 15 см, температурата – минус 14 градуса. Пътната настилка е заснежена и опесъчена. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс „Узана“ е почистен, снежната покривка там е 10 см, температурата е минус 12 градуса. Видимостта е намалена до 100 метра поради мъгла.

ОП “Благоустрояване“ обработва градската улична мрежа, фирма „Димас“ – пътищата към селата. Пътищата в областта са почистени, проходими при зимни условия в областта.

Обществен транспорт и обществени услуги

Част от градските автобусни линии се движат със закъснение, междуградските са покрити.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

От ТЕЦ-Габрово уведомяват, че поради авария в късния следобяд вчера временно е било прекратено топлоподаването. В момента се възстановява.

Всички ученици от селата, подлежащи на задължителен учебен процес, са тарнспортирани до учебните заведения.