Внимание! Опасност от поледици в Габрово (ЗИМНА ОБСТАНОВКА на 2 март 2018)

Времето в Габрово е облачно, температурата на въздуха е минус 3 градуса. За 2 март е обявен жълт код за поледици в област Габрово. Вижте и останалите подробности за зимната обстановка в Габрово на 2 март 2018 г. по данни на Община Габрово.

ОП „Благоустрояване“ обработва градската пътна мрежа, фирма „Димас“ почиства и обработва пътните участъци към селата.

От Общински пътнически транспорт уведомяват, че част от градските линии се движат със закъснения. Линиите към селата се изпълняват по график. Не се изпълнява линията към Варна.

От „Топлофикация“ – Габрово съобщават, че топлоподаването е нормално.

Пътна обстановка

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, пътното платно е почистено и обработено. Височината на снежната покривка е около 80 см, температурата – минус 8 градуса. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътищата за гр. Севлиево, Трявна, Дряново са почистени и обработени, проходими при зимни условия.

Времето в курортен комплекс Узана е облачно, духа силен вятър. Температурата е минус 3 градуса, снежната покривка е 80 см. Пътят е почистен, обработен, проходим е при зимни условия. Малките писти ще работят.

Бъдете внимателни за ледени висулки!

Бъдете внимателни при движение покрай сгради с натрупан сняг и ледени висулки по покривите и при възможност ги избягвайте. Водачите на автомобили, преди да паркират, е необходимо да се уверят, че няма опасност от падане на ледени и снежни късове.

Община Габрово напомня, че всички собственици и ползватели на недвижими имоти или части от тях са задължени да почистват прилежащите си територии и тротоарите от сняг и лед, а също така и ледените висулки и снега от сградите.

Прогноза за времето

Днес ще бъде облачно. С повишението на температурите преваляванията от сняг в Западна и Северна България ще преминат в дъжд. На много места ще се образуват поледици. Температурите днес в Габрово ще се движат между -3°C и 3°C, сочи прогнозата на Метеорологична станция Габрово.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, под 1500 метра от дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 3-4°, на 2000 метра – около 0°.