Снегът спря тока в част от Габрово (ЗИМНА ОБСТАНОВКА на 15 февруари 2019)

Спортна зала "Орловец" © Христо Бойков, "Видяно и Преживяно в Габрово"

Спортна зала „Орловец“ © Христо Бойков, „Видяно и Преживяно в Габрово“

Нова снежна покривка от 10 см наваля тази нощ в Габрово. Пътищата са проходими при зимни условия, няма наложени ограничения. Времето в Габрово днес е облачно и спокойно, вали слаб сняг, температурата на въздуха е 0 °C, а влажността – 95%, сочи информацията на Община Габрово за зимната обстановка на 15 февруари 2019 г.

Заради тежкия и мокър сняг, без електрозахранване са абонатите в участъка Етъра – Соколски манастир. Екипи на Енерго-про работят по отстраняване на аварията на далекопровода.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Пътна обстановка

На прохода Шипка температурата е – 5 °C, пътната настилка е мокра и обработена, снежната покривка е 10 см. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана е почистен, снежната покривка там е около 20 см, температурата е – 5 °C.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата. Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити.