Температурите се качват, идва силен вятър (ЗИМНА ОБСТАНОВКА на 11 февруари 2020)

Времето в Габрово е облачно, температурата на въздуха е 4 °C, а влажността – 91%. Пътищата в общината са мокри и обработени. Няма населени места без електроснабдяване. Ето и подробности за зимната обстановка в Габрово на 11 февруари 2020 г. по данни от Община Габрово:

Пътните настилки в областта са почистени. По усойните райони е възможно частично заледяване.

На прохода Шипка температурата е 2 °C, вали слаб дъжд, пътната настилка е обработена. В сила е забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана е обработен, проходим при зимни условия. Има слаб снеговалеж, силен вятър, температурата е – 2 °C.

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити и се изпълняват по график. Училищните автобуси са превозили всички деца до учебните им заведения.

Няма селища без ток, но са възможни временни прекъсвания поради извършвани манипулации по мрежата.

За днес е обявен жълт код за силен вятър. Подробности четете в статията на Габрово Daily тук.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.