Без ток в 4 населени места, пазете се от ледени висулки (ЗИМНА ОБСТАНОВКА на 10 февруари 2020)

Зелено дърво, Баевци, Стоманеците и Малуша са без електроснабдяване от снощи. Възможни са временни прекъсвания поради извършвани манипулации по мрежата. Времето в Габрово е ясно, температурата на въздуха е – 4°C, а влажността – 90%.

Следват още подробности за зимната обстановка в Габрово и региона на 10 февруари 2020 г. по данни от Община Габрово:

Снегопочистване и пътна обстановка

Пътищата в общината са обработени и проходими. Снежната покривка в централна градска част е 40 см., във високите части на общината над метър. Пътните настилки в област Габрово са проходими при зимни условия. По усойните райони е възможно частично заледяване.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата, продължава разширяване на главните пътища и почистването на вътрешните улици.

През двата почивни дни 8 и 9 февруари са били уширявани и опесъчавани основни и второстепенни улици в Габрово и улици в селата.

Проход Шипка и Узана

На прохода Шипка температурата е – 7°C. Пътната настилка е обработена, снежната покривка е 70 см. В сила е забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана е трудно достъпен, снежната покривка там е около 70 см, температурата е – 5°C.

Обществен транспорт и услуги

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити и се изпълняват по график.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Внимание, пазете се от ледените висулки!

Във връзка с повишаването на дневните температури и интензивното топене на снежни маси и ледени висулки от покривите, Община Габрово призовава гражданите да бъдат внимателни при преминаване в близост до фасади на сгради. Преди да паркират, водачите на автомобили да се уверят, че няма опасност от падане на ледени и снежни късове.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.